KULINARIA

Fot. autorstwa Bartka Nowakowskiego przedstawia kociołek z gulaszem stojący na trawie a na blacie z desek trzy kubki wypełnione również gulaszem

Gotowanie i kulinaria od początku były częścią Rezerwatu. Wszystko zaczęło się od kuchni błotnej. Potrawy te miały jednak większe walory wizualne i dotykowe niż smakowe, więc do menu weszły dania z ogniska, kociołki, degustowanie grządek. Niezastąpiona Beata Wydra i prężnie działająca Kooperatywa Spożywcza będą nas w tym roku również dokarmiać, uczyć i dopieszczać nasze kubki smakowe. Ale pamiętajcie błotna latte zawsze w cenie XD

Fot. autorstwa Bartka Nowakowskiego przedstawia w perspektywie od góry dzieci przygotowujące na talerzach mandale z owoców.
Fot. autorstwa Jakuba Orłowskiego przedstawia dzieci w tzw. bazie z palet goszczące się przy prowizorycznym stoliku na którym są naczynia, czajnik, kubki i kwiaty w butelce.

Plakat: Fundusz Promocji Kultury; belka logotypów: Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Centrum Kultury w Lublinie, Instytucja Kultury Miasta Lublin, Europejska Stolica Kultury, Lublin Miasto Inspiracji.